Idrottspsykologi

Nå dina drömmars mål!

Det gjorde Petter Menning i kanotsprint. Världsmästare och Europamästare 2013 och silver i Världsmästerskapen 2014 och 2015 Petter är en av många mycket framgångsrika Sport Campus Sweden-studenter som använt sig av idrottspsykologin för att vara bäst när det gäller.

Petter Menning tar guld i EM 2013
Publicerad med tillstånd av Petter Menning

Petter förklara idrottspsykologi så här: Idrottspsykologi, förstår ni, är som tandborstning, det behövs hela tiden. Man borstar ju tänderna för att inte få hål. Man använder idrottspsykologi bland annat för att inte få problem!

Kursen Idrottspsykologi för aktiva elitidrottare, som går i Sport Campus Swedens regi, hålls varje höst och vår. KTH är huvudman för kursen som ger 5 högskolepoäng.

Ur kursinnehållet:

Del I “Teambildning”.

Inte bara lagidrottare utan även individuella idrottare bör känna till hur man ska få sitt team att funka så bra som möjligt. Förutom lagkamrater har ju alla även tränare, ledare, och konkurrenter runt om sig. Det gäller att ha koll på läget, så att inte dåliga relationer påverkar ens prestation. Denna första träff används även för att optimera kursklimatet inför de resterande tre delarna, bland annat genom att deltagarna får presentera sin idrott.

Del II “Tankens kraft”.

Om hur hjärnan fungerar och om blockeringar som kan förhindra den att fungera. Budskapet är att tanken kan påverka känslan som kan påverka prestationen. Det gäller alltså att hitta den rätta känslan, varje gång. IPS-(IdrottsPsykologiska) profilen, som är ett mätverktyg för 27 påverkansbara faktorer görs på nätet inför träff III.

Del III “Nervositet”.

Om hur du lär sig behärska din nervositet så att den blir optimal inför olika prestationer, antingen det handlar om idrott, tenta eller livet. Att behärska sin nervositet, har också visat sig kunna minska risken för idrottsskador! I del III ingår även fokusering och refokusering. Genomgång av IPS-profilen.

Del IV “Självkänsla och självförtroende”.

Om hur självkänsla och självförtroende påverkar en prestation och hur du kan lära dig att påverka din egen självkänsla. Ett avsnitt om inlärning och kommunikation ingår i del IV.

Efter godkänd kurs har du rätt till kostnadsfria idrottspsykologiska rådgivningar med mig.

Du anmäler dig till kursen på Sport Campus Swedens hemsida under rubriken “Planeringskalendern”. Om du har frågor om kursen återkom gärna direkt till mig.

Klaus Lindqvist, .(JavaScript must be enabled to view this email address) mobil: +46707533987

Tankens kraft

Välkommen till en spännande föreläsning
om hur tanke och handling samspelar.
Klaus Lindqvist förklarar hur du kan undvika stress, lösa problem och nå dina mål.
Genom att använda elitidrottarens metoder kan du öka både din förmåga och ditt välbefinnande.
Utgångspunkten är kunskap om hjärnan och kroppen.
Klaus är - inspiratör, mental rådgivare och coach -
Klaus har arbetat både för Sveriges Olympiska Kommitté och för
Riksidrottsförbundet med mental rådgivning.
Han var också den som på Bosön tog initiativet till “Hjärnverket”, som är Riksidrottsförbundets centrum för tillämpning av vetenskap och forskning inom prestationspsykologi.
Bland Klaus adepter finns elitidrottare, världsmästare och olympiska mästare.
Här finns också chefer, medarbetare och privatpersoner.
En sak har de alla gemensamt: Viljan att lyckas bättre!
Mer om Klaus Lindqvist kan du läsa på:
www.klauslindqvist.se


Sport Campus Swedens partners

Sponsorer